Blog ziyaretçileri nasıl artırılır?

Blog ziyaretçileri nasıl artırılır?

Blog ziyaretçileri nasıl artırılır?


Yeni bir blog açtığınızda doğal olarak blog ziyaretçileriniz düşük seviyelerde olacaktır blog ziyaretçilerini artırmak için blogunuz da bazı düzenlemeler ve çalışmalar yapmanız gerekmektedir.


Blogunuzun arama motorlarında üst sıralara çıkması, daha çok okunması, daha çok ziyaretçi tarafından ziyaret edilmesi için blog yayınlarında bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Blog ziyaretçilerinizi artırmak için blog yayınlarınızda dikkat etmeniz gereken genel başlıklar aşağıda sıralanmıştır.



 *  Blogunuzu sık sık güncelleyin, bogunuz da düzenli paylaşımlar yaparak blogunuzu güncel tutmaya çalışın.


 *  Blogunuzu arama motorlarına ekleyin, http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html linkini kullanarak blogunuzu google a ekleyebilirsiniz.Aynı şekilde bing, yandex,yahoo vb gibi arama motorlarına da blogunuzu ekleyebilirsiniz. 


Blogunuzda yayınladığınız her yazıyı https://search.google.com/search-console adresine giderek Google Search Console ekleyin


 *  Anket ve soru cevap bölümü oluşturun,blog ziyaretçilerinizin blogunuzda daha fazla vakit geçirmesi için anket ve soru cevap bölümü oluşturun.


 *  Yorumlar,yazılarınıza yapılan yorumlara cevap vermeye çalışın blog ziyaretçilerinizin blogunuz hakkındaki görüşlerini almaya çalışın.


Başka bloglara yorumlar yapın ve blog linkinizi o bloglara ekleyin bu sayede yorum yaptığınız bloglardaki blog adresinizi gören kişiler blogunuzu ziyaret edeceklerdir.


 *  Yazılarınızda link verin, blog okuyucularının yazmış olduğunuz diğer yazılarınızı da okuması için o yazıların linkini yazı içerisinde paylaşın.


 *  E posta abonelik oluşturun, blogunuza ekleyeceğiniz e posta abonelik bölümü ile yayınladığınız yazılarınız blog okuyucularınıza e posta yolu ile iletilecektir bu sayede blog okuyucularınız yeni yazılarınızdan haberdar olacaklardır.


 *  Fazla sayıda reklam kullanmayın, blog okuyucularınızın dikkatini dağıtacak düzeyde reklamlar ve eklentiler kullanmayın.

 *  Yazı etiketleri kullanın, yazılarınızda kullandığınız anahtar kelimeleri etiket olarak ekleyin yazı etiketleri arama sonuçlarında yazılarınızın daha üst sıralarda çıkmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca içeriklerde H2, H3, H4, H5  etiketlerine yer verin..


 *  Yayınlarınızı sosyal medya sitelerinde paylaşın, ayrıca sosyal medya sitelerinde blogunuza sayfa ve gruplar açın,sosyal medya sitelerini kullanmak bloga yeni ziyaretçiler edinmek için en hızlı ve etkili yöntemlerden birisidir.


 *  Yazılarınızda dil bilgisi ve imla kurallarına uyun,ayrıca yazılarınızda vurgulamak istediğiniz bölümlerde kalın, italik ve renkli harfler kullanın.


 *  Blog seo ayarlarını yapın,seo ayarlarını kendiniz çeşitli kaynaklardan yararlanarak yapabilirsiniz bu yöntem biraz zaman isteyen zahmetli bir iştir,blog seo ayarlarınızı daha kısa sürede yapmak için bu işle ilgilenen kişilerden yardım alabilirsiniz.


 *  Blog yayınlarınızda görseller kullanın,blogunuzda kullanacağınız çeşitli resim ,fotograf ve videolar görünüm açısından blogunuza iyi bir etki yaratacağı gibi aynı zamanda görsel arama sonuçlarında da blogunuzun indekslenmesini sağlayacaktır.


 *  Tanıtım yazıları yazın, başka bloglarda misafir blogger olarak blogunuzla ilgili tanıtım yazıları yazın bu sayede blogunuza backlink almış olursunuz.


 *  Yayın başlıkları, yazı başlıklarını blog okuyucularında merak uyandıracak, dikkat çekici ve kısa bir şekilde oluşturmaya çalışın .


 *  Yayınlarınızda uzun paragraflar kullanmayın, yazılarda uzun paragraflar kullanmak çoğu blog okuyucusuna sıkıcı gelmektedir bunun yerine paragraf içeriğini kısa tutarak daha fazla sayıda paragraf oluşturun. 




etiketler
Blog ziyaretçileri nasıl artırılır,
Blogger,
Blog,

Yorumlar

⚫İÇERİKLERİN KOPYALANMASI YASAKTIR. DMCA.com Protection Status